Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські телевізійники голодують проти тиску влади


Журналісти Дніпропетровської державної телерадіокомпанії оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти того, що вони називають безпрецедентним тиском на телеканал із боку голови облдержадміністрації Віктора Бондаря, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За інформацією з телерадіокомпанії, голодування оголосило близько 10 працівників мас-медіа.

За словами протестувальників, наразі робота телеканалу практично заблокована: рахунки телеканалу під арештом, більшість телефонів відключені, немає коштів на ремонт обладнання тощо. Упродовж останніх місяців контрольні органи здійснили десять перевірок телекомпанії.

Телевізійники кажуть, що вдались до голодування, щоб домогтися зустрічі з Президентом Віктором Ющенком і «відстояти телеканал і захистити свободу слова».

Конфлікт телеканалу з обласною владою триває майже півроку. Наприкінці лютого керівництво обласної телерадіокомпанії повідомило, що правоохоронці без жодних причин та пояснень опечатали склад компанії, де було телевізійне обладнання, необхідне для роботи журналістів та технічних працівників. У цьому вбачали «руку» голови облдержадміністрації, який, як вважали співробітники телекомпанії, розпочав наступ на свободу слова в регіоні.

В облдержадміністрації ж тоді усі звинувачення відкинули: за заявами про утиски свободи слова, заявили там, прихований страх керівництва телекомпанії перед перевіркою ефективності використання бюджетних коштів. Також було заявлено, що обласна влада не втручається в інформаційну політику державної телекомпанії.
XS
SM
MD
LG