Доступність посилання

ТОП новини

Вимогу Партії регіонів у п’ятницю не задовольнять – Литвин


Верховна Рада України не ухвалить нові соціальні стандарти, запропоновані регіоналами, цієї п’ятниці. Про це голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив під час поїздки до Дніпропетровської області.

За його словами, на ухвалення такого рішення «шансів немає».

Як пояснив Володимир Литвин, стаття 83 Конституції України дозволяє розглядати на позачергових сесіях парламенту лише ті питання, які були внесені ініціаторами скликання цієї сесії. Відтак для розгляду парламентом ініціатив регіоналів необхідно, щоб саме вони ініціювали позачергову сесію Верховної Ради.

Що ж до самого підвищення прожиткового мінімуму в Україні, Володимир Литвин зазначив, що насправді авторів ініціативи цікавить лише «процес, а не результат».

«Ця передвиборна «фішка» навіяна 2004-им роком. Тоді було дві дії, я це дуже добре знаю, – блокувати діяльність Верховної Ради, аби вона не виступала проти кандидата від влади… Другий момент – тоді ввели постановою Кабінету міністрів доплату до пенсій.

Щоправда, при внесенні бюджету до Верховної Ради України на 2005 рік, «забули», що потрібно ці доплати врахувати», – сказав спікер.

Він також заявив, що готовий навіть проголосувати за ініціативу регіоналів, але за однієї умови – міністрами соціальної політики і Міністром фінансів мають стати представники Партії регіонів, які повинні взяти на себе відповідальність за наслідки рішення.

Партія регіонів погрожує продовжити блокування парламенту під час позачергової сесії, запланованої на цю п’ятницю, якщо її вимоги про негайне підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати не будуть задоволені.
XS
SM
MD
LG