Доступність посилання

ТОП новини

Відкриття позачергової сесії Ради перенесли


Верховна Рада відклала відкриття своєї позачергової сесії, що була призначена на 10:00 у п’ятницю. Таке рішення ухвалила погоджувальна рада парламенту.

Учасники засiдання пiд час обговорення домовилися про перерву в засіданні погоджувальної ради у зв’язку з необхiднiстю проведення засiдань фракцiй для обговорення пропозицiй щодо змiни порядку денного.

Зокрема, фракцiя Партiї регiонiв запропонувала внести додатково до порядку денного й ухвалити рiшення щодо законопроекту про пiдвищення соцiальних стандартiв.

Водночас БЮТ, що iнiцiював позачергову сесію i запропонував 12 питань порядку денного, також попросив додатково розглянути ухвалення закону про внесення змiн до Конституцiї стосовно повноважень Конституцiйного Суду, який ранiше був ветований Президентом, а пiсля подолання вето скасований Конституцiйним Судом.

БЮТ також запропонував розглянути проект постанови щодо функцiонування Державної iпотечної установи.

Зі свого боку, голова Верховної Ради Володимир Литвин внiс пропозицiї розглянути проект постанови стосовно агропромислового комплексу, зокрема збiльшення фiнансування Аграрного фонду.

Фракцiї проводять консультацiї з цих питань у зв’язку з тим, що в Конституцiї України встановлено: iнiцiатори проведення позачергових засiдань i сесiй парламенту пропонують перелiк питань на такi засiдання. Згiдно з Конституцiєю, цей перелiк не може бути змiнений.

Верховна Рада відкриє позачергову сесію після завершення засідання погоджувальної ради.

Сьогодні вранці фракція Партії регіонів знову заблокувала трибуну й президію парламенту. Вона виступає за те, щоб на позачерговій сесії в п’ятницю парламент розглядав зміни до закону про вибори Президента після законопроекту про підвищення рівня прожиткового мінімуму.
XS
SM
MD
LG