Доступність посилання

ТОП новини

Головком ВМФ Росії обіцяє покарати винних в інциденті з БТРами в Севастополі


Головнокомандуючий Військово-морського флоту Росії адмірал Володимир Висоцький обіцяє, що якщо службове розслідування виявить винних у недавньому інциденті з бронетранспортерами в Севастополі, то їх буде серйозно покарано.

Відповідаючи сьогодні в Севастополі на прохання журналістів прокоментувати інцидент із бронетранспортерами ЧФ Росії, Володимир Висоцький сказав, що, по-перше, «є відповідна угода, за якою обидві сторони повинні скрупульозно, підкреслюю це слово, виконувати свої обов'язки». «Я визнаю, що за деякими позиціями були порушення з російського боку. Зрештою, треба добре розуміти, що якщо ми тут збираємося, скажімо так, співіснувати, й по серйозних завданнях, то угоди треба виконувати. Це одна сторона питання», – зазначив Висоцький.

Крім того, він сказав: «Група офіцерів – ось свята пройдуть – саме офіцерів Головкомату Військово-морського флоту цю ситуацію розслідуватиме. Ми вже з понеділка займемося, проведемо своє розслідування, і якщо виявимо винних осіб, їх буде покарано, й навіть серйозно».

23 липня російські ЗМІ поширили інформацію про нібито блокування українською стороною в Севастополі колони бронетранспортерів. Проте, того ж дня Управління МВС України в місті Севастополі спростувало повідомлення про те, що ДАІ заблокувало виїзд із яхт-клубу Чорноморського флоту колони бронетранспортерів ЧФ Росії, що брала участь у генеральній репетиції параду до дня ВМФ Росії.

Начальник відділу громадських зв'язків УМВС України в місті Севастополі Рената Майборода повідомила: «Ніякої зупинки або, тим більше, блокування колони бронетранспортерів міліцією не було». За її словами, після взаємного узгодження з владою командування ЧФ Росії із тим, щоб не створювати небезпеку руху транспорту, і з метою збереження екології ухвалило рішення відправити бронетранспортери до місця постійної дислокації морським шляхом, на кораблі.
XS
SM
MD
LG