Доступність посилання

ТОП новини

В Україні потрібно провести референдум щодо вступу до НАТО – президент Росії


Російський президент Дмитро Медведєв зазначає, що референдум в Україні може стати вирішенням наболілого в Українській державі питання про вступ до НАТО.

«Якщо народ висловлюється за присутність в тому або іншому військово-політичному союзі, тоді буде, хоча б, легітимна основа, є й інші проблеми, але буде, хоча б легітимна основа», – сказав президент Росії в інтерв’ю російському телеканалу НТВ.

Щодо Грузії, то за словами Дмитра Медведєва, необхідно з'ясувати – наскільки вступ Тбілісі до альянсу потрібний самій НАТО.

«Стосовно Грузії – це вже питання до самого Північноатлантичного альянсу: навіщо НАТО держава, у якої така кількість проблем?», – наголосив російський президент.

Він висловив думку, що останнім часом з'явилося усвідомлення того, що Україна та Грузія не готові до вступу до альянсу. «І сам альянс не готовий для того, щоб ввібрати їх», – зазначив Медведєв.

«Зрештою, ми на ці процеси не впливаємо, але відкрито висловлюємо свою позицію. І я вважаю, що це чесна позиція», – зауважив президент Росії.
XS
SM
MD
LG