Доступність посилання

ТОП новини

Шансів на отримання автокефалії українська церква не має – релігієзнавець


Зміцнення позиції Української православної церкви Московського патріархату – головна мета візиту до України предстоятеля Російської православної церкви Патріарха Московського Кирила. Таку думку висловив в ефірі Радіо Свобода релігієзнавець Андрій Юраш.

За його словами, має відбутися також своєрідне розставлення акцентів у релігійній палітрі України. «Візит Кирила – це своєрідна антитеза до минулорічного приїзду до Києва Патріарха Варфоломія, а по-друге – показати, хто справжній господар в українському релігійному домі», – сказав Андрій Юраш.

За його словами, в найближчій перспективі жодних реальних шансів на отримання не те що автокефалії, а й автономії для української церкви очікувати не варто.

Як зазначив релігієзнавець, політика Патріарха Кирила спрямована на те, щоб зміцнити проросійські настрої, мінімізувати українофільські тенденції в Українській православній церкві та відсунути на другий план будь-які домагання церковної незалежності, сказав в ефірі Радіо Свобода релігієзнавець Андрій Юраш.

На сьогодні запланована зустріч Патріарха Кирила з Президентом України Віктором Ющенком та членами Священного синоду Російської православної церкви.

Візит предстоятеля Російської православної церкви триватиме до 5 серпня.
XS
SM
MD
LG