Доступність посилання

ТОП новини

Із Молдови висилають групу міжнародних спостерігачів


Фотографія з передвиборного фото-конкурсу в Молдові. Липень 2009 р.
Фотографія з передвиборного фото-конкурсу в Молдові. Липень 2009 р.

Групу міжнародних спостерігачів затримали в Молдові, повідомив Радіо Свобода речник Комітету виборців України Олександр Черненко.

Комітет надіслав своїх спостерігачів у рамках місії Європейської мережі спостереження за виборами – ЕНЕМО, яка минулого тижня отримала дозвіл моніторити повторні вибори в Молдові.

Однак лише 55 зі 140 спостерігачів ЕНЕМО отримали акредитацію.
Влада Молдови хоче якомога менше контролю за виборами, оскільки всі ці спостерігачі тут не випадкові...


Оскільки більшість спостерігачів уже прибула до Молдови, організація знову попросила про акредитацію для них. Проте, за даними Черненка, вночі в понеділок та вранці у вівторок молдовська міграційна поліція затримала групу міжнародних спостерігачів, зокрема, громадян України, Грузії, Киргизстану, і попросила їх залишити країну впродовж 24 годин.

«Влада Молдови хоче якомога менше контролю за виборами, оскільки всі ці спостерігачі тут не випадкові. Вони спостерігали за десятками виборів у своїх країнах та в інших країнах», – сказав Черненко в телефонному інтерв’ю Радіо Свобода з Молдови.
Олександр Черненко, Голова Комітету виборців України


Раніше про вимогу влади Молдови до декількох міжнародних спостерігачів залишити територію країни Радіо Свобода повідомив експерт асоціації «Голос» Олександр Кинєв.

Дострокові парламентські вибори в Молдові, в яких візьмуть участь 8 політичних партій, мають відбутися завтра.

Після останніх виборів, які відбулися в країні 5 квітня цього року, у Кишиневі спалахнули масові заворушення. Опозиція звинувачувала комуністів, які тоді перемогли, у фальсифікації результатів голосування.

Після цього опозиційні партії заблокували обрання в парламенті президента країни, домоглися розпуску законодавчого органу і проведення дострокових виборів.

(Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG