Доступність посилання

ТОП новини

На що скидається візит патріарха Кирила? Скільки землі хочуть купити іноземці? (Огляд преси)


Київ – Візит патріарха Кирила виглядає не як візит гостя з Росії, а як господаря, який оглядає свої міста, села, поля, – таке враження склалося у експерта газети «День». Патріарший візит йому нагадує царський вояж, у свиті якого перебуває велика кількість людей. І Синод РПЦ, що був проведений у Києві, де вирішувалися не українські, а російські проблеми, – зайве того підтвердження.

17 000 000 га української земної хочуть опанувати іноземні компанії. Вітчизняні ж законодавці впевнені, що країні вистачить і тих 25 млн га, які залишаться. Як стверджує газета «Нова», сьогодні потай від простих громадян, за політичними кулісами відбувається розподіл українських сільськогосподарських земель. А іноземці моніторять ринок угідь в Україні і ділять його між собою. Конкретні факти видання наводить у статті «Півкраїни на продаж».

Національна комісія з регулювання електроенергетики підвищує ціну за газ для населення на 20% вже з 1 вересня. І надалі планує це робити щоквартально. На що підуть гроші – на розвиток українського газовидобутку чи на виплату безкінечних боргів НАК «Нафтогаз України»? Цю тему досліджували «Ізвєстія» в Україні» у публікації «Секретне подорожчання».

Про надмірну забудову Києва пише газета «Голос України». Автор статті обурюється, що сьогодні забудовується історична частина міста, де над золотими куполами церков піднімаються сучасні висотки, спотворюючи обличчя столиці. А головне - знищуються дерева, парки, сквери, газони. У мікрорайонах серед будинків демонтуються дитячі й спортивні майданчики: на цих невеликих п'ятачках теж з'являються висотки, а прохід до водойм перепиняють паркани вілл. Тим часом узгодження будівельної документації тривають, що означає: в найближчому майбутньому місто втратить ще 100 гектарів паркових зон.

Офіційних даних про діяльність злочинців, які спеціалізуються на викраданні грошей з електронних карток, в Україні на сьогодні не існує. Але якщо мовчить державна статистика, говорять фінансові експерти: щомісячно з кредиток українців таємно зникають близько 5 млн.грн. Про найпоширеніші методи викрадання розповідає газета «Вечірні вісті» у статті «У банкомата рук немає, захиститися він не може».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG