Доступність посилання

ТОП новини

Уряд розраховує отримати третій транш кредиту МВФ до кiнця тижня


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозує, що третій транш кредиту stand by Міжнародного валютного фонду в розмірі 3,3 мільярда доларів надійде в Україну до 3 серпня.

Відкриваючи засідання Кабміну, Тимошенко наголосила, що умови, на яких наданий черговий транш, є найбільш прийнятними з можливих, виходячи з нинішньої економічної ситуації у світі.

«Це найбільш ефективні й найбільш дешеві гроші у світі. Вони коштують саме ту річну ставку, що є у світовому просторі – це близько 4%. Безумовно, такі ставки сьогодні одержати на ринку неможливо», – сказала прем’єр.

За її словами, виділення МВФ третього траншу свідчить про виконання антикризової програми, яка спільно з фахівцями Фонду була розроблена Кабінетом Міністрів.

Тимошенко також заявила, що за рахунок частини цих коштiв Україна повнiстю розрахується за борги за ранiше запозиченими валютними позиками.

Рада директорiв Мiжнародного валютного фонду вчора схвалила видiлення Українi 3,3 мільярда доларів як третього траншу кредиту в рамках програми stand by.
XS
SM
MD
LG