Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко: Уряд має думати про реформи, беручи гроші МВФ


Намір уряду направити третій транш кредиту Міжнародного валютного фонду на покриття дефіциту бюджету в нинішній ситуації для країни – правильний. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив колишній голова Національного банку Сергій Тігіпко.

Водночас, за його словами, за часів його співпраці з МВФ, «ніколи такого не було, щоб гроші йшли на покриття дефіциту бюджету, завжди йшли гроші на підтримку валюти, на збільшення валютних резервів».

Екс-голова Нацбанку наголосив, що урядові, позичаючи гроші, треба думати про реформи.

«Коли ти запозичаєш, то не страшно запозичати, але потрібно думати, чим ти завтра будеш віддавати. А віддавати ти зможеш тоді, коли ти сьогодні робиш якісь зміни в країні, в першу чергу економіки країни. От у нас зараз ситуація така. Ми запозичаємо, але ніяких реформ, так званих, ніяких змін ми не робимо. І оце страшно, тому що ми залишаємося в тому стані, в якому ми є», – заявив Тігіпко, назвавши програму МВФ для України «надзвичайно лояльною».

Вчора МВФ схвалив виділення Україні третього траншу кредиту – 3,3 мільярда доларів.

Кабінет Міністрів має намір направити ці кошти на фінансування дефіциту держбюджету «й у першу чергу на забезпечення зовнішніх зобов’язань», заявив виконувач обов’язків міністра фінансів.
XS
SM
MD
LG