Доступність посилання

ТОП новини

Міліція не має даних про напад на пікет кримських татар


Міністерство внутрішніх справ не має інформації щодо нападу на пікет кримських татар минулої ночі в Києві. Про це повідомив черговий в Управлінні державної охорони.

«Ми такою інформацією не володіємо. На скільки я знаю, не було жодних нападів. Все було нормально, все спокійно, в рамках закону. Я підтверджую», – зазначив він. Те ж саме повідомив і черговий районного управління міліції.

Між тим, протестувальник Ділявер Решитов розповів Радіо Свобода, що в момент нападу на їхній пікет, що трапився опівночі, правоохоронці зникли зі своїх постів: «Жодного міліціонера там не було. Почав їх кликати, в цей час під’їхали десь 30-35 людей. З вигляду цивільні хлопці, спортивної статури, крупні всі. Забрали наші бочки, в які ми стукали, як символ Помаранчевої революції, розбили кілька наших плакатів, продірявили їх. Все відбувалось впродовж двох хвилин».

Пікетувальники звернулись до прокуратури та міліції з проханням розслідувати інцидент.

Кримські татари почали акцію протесту під стінами Кабінету Міністрів 80 днів тому – в середині квітня, вони вимагають передати їм 845 гектарів кримської землі, що нині перебуває в управління центральних органів влади.

15 травня учасники акції оголосили голодування й передали до Кабміну на ім’я Юлії Тимошенко заяву зі своїми вимогами.
XS
SM
MD
LG