Доступність посилання

ТОП новини

Дипломатичний конфлікт Москви і Києва; ЦВК роздуває вартість президентської кампанії (Огляд преси)


Київ – Роcія і не думає зменшувати інформаційний тиск на Україну. Як стверджує газета «День», Москва намагається використати будь-яку можливість, щоб продемонструвати свою «правоту» у стосунках з молодшим братом – Києвом. Від історичних та газових битв протистояння між двома країнами перейшло на дипломатичну царину – до взаємної висилки дипломатів. Цього разу Білокам’яній не сподобалася реакція Києва на протиправну діяльність в Україні громадян РФ. Більше про дипломатичні тертя газета пише у статті «Може, змінимо стиль?».

Центральна виборча комісія роздуває вартість президентської кампанії, стверджує газета «Нова». І вимагає на вибори кругленьку суму. Нещодавнє засідання комісії затвердило об’єм витрат на проведення президентських виборів в сумі 1,74 млрд. грн.. Це на 600 млн. більше тієї, що витратили в Росії. І вдвічі перевищує кошторис, що пропонувався ЦВК у квітні. Заголовок публікації «ЦВК набиває кишені».

За півроку Служба держнагляду забракувала третину продуктів українського виробництва. Як інформує газета «Нова», в лідерах порушників технології виробництва і рецептури виробники м’ясних виробів, алкогольних напоїв, рибної і молочної продукції. Причина – через кризу вітчизняні підприємства заощаджують на всьому, а в результаті – невисока ціна і сумнівна якість.

Українські чиновники рапортують, що туристичну галузь фінансові проблеми не торкнулись. Однак, як пишуть «Ізвєстія» в Україні», «вістки з полів» спростовують оптимістичні заяви чиновників. Зокрема, Крим, традиційне місце відпочинку українців, цього року не може похвалитися надприбутками. Наприкінці травня туроператори говорили про чверть недобору відпочивальників порівняно з минулим роком. Зараз ситуація дещо покращилася, однак охочих провести відпочинок у Криму менше, ніж зазвичай.

Журналісти газети «Голос України» розповідають про долю унікальних кримських мінеральних вод. Вони були відомі вже в другому столітті до нашої ери. Сакські води й грязі згадувалися ще в часи Геродота як такі, що чудодійно зцілюють рани. Нині на півострові налічується 35 солоних озер. На 22 об'єктах проведена оцінка запасів лікувальних грязей, які становлять 23 млн. кубометрів. У грошовому еквіваленті це становить понад 27 млрд. грн., а за світовими цінами удвічі більше: 55 млрд. грн. Однак, як стверджують газетярі, українці неефективно використовують це природне багатство. Наприклад, у селі Незинному Сакського району свердловину з чудовою мінеральною питною водою використовують... для лазні й миття тракторів і автомашин. Заголовок статті «Мінеральна для... трактора, або Чому Криму не вдається потрапити із грязі в князі».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG