Доступність посилання

ТОП новини

Припинено пошук українсько-російського екіпажу норвезького судна


Операцію з пошуку і порятунку екіпажу норвезького судна Langeland, затонулого 31 липня біля берегів Швеції, припинено, повідомила прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку України з посиланням на інформацію Морської адміністрації Швеції.

«За інформацією представників Морської адміністрації Швеції, 1 серпня 2009 року о 15:55 (за київським часом) операції з пошуку і рятування офіційно завершено. Екіпаж суховантажного судна Langeland вважається зниклим безвісти», – наголошено в повідомленні.

31 червня 2009 року о 7:00 (за київським часом) шведськими рятувальними службами було отримано сигнал лиха з аварійно-рятувального буя суховантажного судна Langeland. До складу екіпажу входило шість осіб, серед яких чотири (зокрема капітан судна) – громадяни Росії і двоє – громадяни України.

Судно, що перевозило зі Швеції до Норвегії будівельний камінь, потрапило в сильний шторм силою до дев’яти балів.

До пошуково-рятувальних робіт було залучено три вертольоти, два літаки і шість рятувальних суден берегової охорони Швеції та судна в районі катастрофи. Координував пошуково-рятувальну операцію Морський рятувально-координаційний центр (МРКЦ) міста Гетеборг (Швеція).

МРКЦ надав інформацію про українських громадян, це Геннадій Михайлович Лактюхін, 1964 року народження і Сергій Григорович Іврашев, 1962 року народження.

Міністерство транспорту і зв'язку України створило групу експертів, яка найближчим часом має відбути на місце катастрофи судна Langeland для участі в розслідуванні.
XS
SM
MD
LG