Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному чекають на Кирила


Кiлька тисяч вірян Рiвного зiбралися сьогодні на площi перед мiським Свято-Воскресенським кафедральним собором зустрiчати патріарха Російської православної церкви Кирила.

Вони чекають, що голова РПЦ заїде до рівного по дорозі з Корця до села Городок. Офіційного підтвердження цієї інформації, однак, немає.

Зустріти патріарха вийшли як його прихильники, так і невелика група опонентів, які тримають державні прапори України та прапори Української народної партії. Вони тримають гасла зі зверненнями до Кирила щодо створення єдиної помісної української православної церкви.

Центральну площу Рiвного охороняють посиленi загони мiлiцiї.

Західноукраїнська частина візиту патріарха Російської православної церкви мала початися з Рівного, однак, як пояснили представники Московської патріархії, маршрут змінили «через неодноразові настійні рекомендації і сповіщення влади», зокрема Секретаріату Президента.

Напередодні літак з Кирилом на борту замість Рівного приземлився в Києві, після чого глава РПЦ автомобілем попрямував до міста Корець на Рівненщині.

Водночас у Секретаріаті спростували інформацію про те, що це за їхніми рекомендаціями патріарх Кирило змінив свій маршрут.
XS
SM
MD
LG