Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко «проявив безвідповідальність» щодо Євро-2012 – БЮТ


Застосування права вето до закону, яким передбачалося фінансування підготовки до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році за рахунок прибутку НБУ, продемонструвало безвідповідальну позицію Президента.

Про це заявила заступник голови фракції БЮТ Олена Шустік.

«Навіть за сприятливих умов Євро-2012 потребувало би від нації зосередження усіх сил і засобів для розбудови необхідної інфраструктури. Що вже казати про нинішній, обтяжений світовою фінансовою кризою, час... На жаль, Президент не поділяє стурбованості парламенту долею Євро-2012. Під надуманими приводами він заветував закон, який сприяв би фінансуванню розбудови інфраструктури гідної європейської держави», – заявила Шустік.

Вона вважає, що Верховна Рада «подолає це надумане вето. Проте ніхто вже не сумнівається, що Ющенко у своїй запеклій неприязні до успішно діючого уряду може пожертвувати міжнародним престижем держави, поставити хрест на надіях і сподіваннях мільйонів уболівальників», – сказала вона.

Президент Вiктор Ющенко ветував напередодні змiни до закону про державний бюджет, згiдно з яким Нацiональний банк має перерахувати до держбюджету 9,8 мільярда гривень на фiнансування підготовки об’єктiв до Євро-2012.

Про це повідомив керiвник головної служби соцiально-економiчного розвитку Секретарiату Президента Роман Жуковський.

За його словами, своє рішення Президент мотивував тим, що Національному банку, як і комерційним банкам, необхідно сформувати резерви під свої кредитні операції. Крім того, в Секретаріаті не виключають, що за підсумками 2009 року Нацбанк може задекларувати збиток.

Також у Секретаріаті сумніваються щодо цільового використання коштів, які могли б бути перераховані Нацбанком.

Ветований Президентом закон Верховна Рада ухвалила 1 липня.
XS
SM
MD
LG