Доступність посилання

ТОП новини

Кирило допускає замовний характер мітингів проти його приїзду


Предстоятель Російської православної церкви називає статистами учасникiв акцiй протесту проти його вiзиту в Рiвному, що вiдбувся напередоднi вдень.

«Зовнi це були молодi люди, не знаю, наскiльки щиросердо вони представляли тi iдеї, якi проголошували. Враження вони справляли статистiв – заготовленi фрази, якi потрiбно було вимовляти», – сказав патрiарх Кирило на зустрiчi з українським духiвництвом в Зимнинському Успенському монастирi пiд Володимиром-Волинським.

За оцiнкою патрiарха, учасникiв цих мiтингiв протесту «було небагато, можливо, трохи бiльше 30 людей».

«Вони створювали шумовий ефект, але жодним чином не перешкодили нi моїй зустрiчi з вiруючими людьми, нi вiдвiдуванню храму», – зазначив предстоятель РПЦ.

Коментуючи заходи, яких вживає влада України щодо органiзацiї його вiзиту, патрiарх Кирило зазначив, що в нього «немає жодного зауваження» стосовно того, як його приймають, як на захiднiй Українi, так i в Києвi, на Донбасi. «Усе органiзовано правильно, дуже добре, ненав'язливо. Нiхто мене не захищає вiд контактiв iз людьми – пiдiйти, благословити, поговорити. Порядок пiдтримується повністю», – заявив Кирило.

Сьогодні у другiй половинi дня предстоятель Російської православної церкви їде до Свято-Успенської Почаївської лаври.

Приїзд патрiарха Кирила збігається зі знаменною подiєю в життi монастиря – 450-лiттям принесення сюди Почаївської iкони. Водночас противники приїзду Кирила попередили, що прибудуть до стiн лаври, щоб висловити протест проти «диктаторського вояжу» патрiарха РПЦ.
XS
SM
MD
LG