Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура запевняє, що Пукач у безпеці


Вчинення будь-яких незаконних дій щодо колишнього керівника управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача, який перебуває в камері під посиленою охороною, є неможливим, заявляють у Генпрокуратурі.

«Цього не може бути апріорі. Біля дверей камери постійно чергують бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа», крім того, в самій камері встановлено чотири системи відеоспостереження, які передають зображення на спеціальний монітор в режимі он-лайн. Тому той, хто хоче вчинити щось заборонене, є, як максимум, самогубцем», – зазначили в Генпрокуратурі.

У відомстві спростували інформацію, поширену сьогодні в ЗМІ, про нібито виявлену мотузку в камері, де утримують Пукача.

Зі свого боку, в СБУ зазначили, що «бійці «Альфи» цілодобово охороняють Пукача, забезпечуючи його права як людини, яка перебуває під вартою в місці тимчасового тримання».

Сьогодні газета «Україна молода» повідомила з посиланням на «джерело, наближене до правоохоронних органів», що «учора вранці під час огляду камери, в якій під посиленою охороною спецпідрозділу «Альфа» перебуває колишній генерал Пукач, виявили півтораметрову мотузку».

«Постає питання: як цей предмет міг потрапити туди і з якою метою? Адже довжини шнура вистачило б, щоб Пукач наклав на себе руки. Відтак можна говорити, що дехто свідомо підштовхує головного фігуранта у справі про вбивство журналіста Гонгадзе до самогубства», – сказав виданню його співрозмовник.
XS
SM
MD
LG