Доступність посилання

ТОП новини

Львів надав УЄФА гарантії щодо аеропорту


Львівський міський голова Андрій Садовий надіслав президентові УЄФА Мішелю Платіні письмові гарантії, що стосуються реконструкції львівського аеропорту, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Однією з вимог Союзу європейських футбольних асоціацій після проміжного рішення Бухарестського засідання виконкому УЄФА щодо міст-господарів Євро-2012 було надання гарантій по аеропорту до 31 липня.

«Звичайно, більшість питань, що стосуються львівського та допоміжних аеропортів належить до компетенції Міністерства транспорту. Але ми мусимо надавати такі гарантії як місто-господар», – цитує прес-служба мера Львова.

За його словами, в листі вказані чіткі графіки, суми та джерела фінансування, а також здійснені на сьогодні кроки.

«На сьогодні лише один з об’єктів підготовки Львова до Чемпіонату перебуває у найвищій, «червоній» зоні ризику – це власне аеропорт. По стадіону, готелях проблем немає. Тому уряд має підійти до цієї справи з повною відповідальністю. Все, що стосується зобов’язань громади міста по аеропорту – а саме оформлення документів, передача земельних ділянок – ми виконали. Слово за державою», – заявив Садовий.

Виконавчий комітет УЄФА в середині травня визнав в Україні лише Київ частково готовим приймати Євро-2012. При цьому українська столиця ще має підтвердити, що буде готова прийняти фінал, а Львів, Донецьк і Харків – що взагалі будуть готові приймати матчі Чемпіонату.

Остаточне рішення щодо українських міст УЄФА має ухвалити 30 листопада.
XS
SM
MD
LG