Доступність посилання

ТОП новини

Замахи на кандидатів: правда, піар чи політтехнології? Де перебуває нині керівництво? (Огляд преси)


Київ – Незабаром вибори, а значить, як пише газета «Нова», – війна компроматів, чорний піар і змагання політ технологій. І, поза сумнівом, чергові повідомлення про замах на котрогось із політиків, котрому закортіло посидіти у президентському кріслі. Адже досі жодні вибори без подібних заяв не проходили. У статті «Українські політтехнології: вбий себе сам» видання зазначає, що «вдалим» вважається не той замах, в якому політик гине, а той – який приносить електоральні урожаї.

Керівництво України покинуло Київ: Віктор Ющенко перебуває у Криму, а Юлія Тимошенко чи то під Києвом, чи то в Дніпропетровську. Щоправда, сьогодні вона пообіцяла повернутися, аби засідати в Кабміні. Більше про відпускні і літні плани найвищих посадовців розповідає газета «Сегодня» у публікації «Україна залишилась без керівництва».

Підприємства гірничо-металургійного комплексу України четвертий місяць поспіль нарощують темпи виробництва сталі, стверджує газета «Вечірні вісті». Самі металурги обережні в прогнозах. Вони пояснюють промисловий зріст поповненням спустошених складських запасів споживачів. Але економічні аналітики налаштовані оптимістично: до кінця року попит на українську сталь буде стабільним, а ціни – благонадійні. Заголовок статті «Сталевари виходять із кризи».

Вилучені банками квартири та автомобілі майже не купують. Як пишуть «Ізвєстія» в Україні», банки дедалі частіше розпродують заставне майно. Однак покупців практично немає, позаяк ціни на нерухомість перевищують ринкові. Більше про те, чим нині торгують банки розповідається в матеріалі «Заставний баласт».

Міністерство економіки пропонує надати безробітним податкові пільги до закінчення кризи. Якщо держава зможе зацікавити людей у відкритті власного бізнесу шляхом відмови від оподатковування їхньої діяльності, то це, як стверджує газета «Факти», однозначно принесе державі зиск в майбутньому.

Щоб головний мозок добре працював, його необхідно правильно харчувати, пише газета «Голос України». Учені довели, що існують продукти, які можуть не тільки забезпечити правильне харчування нашого організму, а й допомогти кар'єрному зростанню і підвищити розумові здібності. Жодної ранкової кави, радить видання. Краще фруктовий сік або йогурт у поєднанні з мюслі чи бананами. Або охолоджене м'ясо. Інші рецепти – у публікації «Правильне меню для мозку».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG