Доступність посилання

ТОП новини

Чотири регіони Європи зустрілися на Буковині


Чернівці – Сьогодні на Буковині офіційно стартував восьмий етап юнацького футбольного європейського турніру «Чотири регіони для Європи». У ньому беруть участь команди юнаків з департаменту Майєнн (Франція), округу Швабія (Німеччина), Сучавського повіту (Румунія) та української Буковини. Турнір проходить по черзі в кожному з регіонів Європи. Буковина співпрацює з європейськими регіонами вже сім років, це вже другий за рахунком турнір на теренах області. «4 регіони для Європи» носить не тільки спортивний, а й офіційний характер.

Тренер Юрій Крафт, який готував буковинську команду юнаків до міжнародного турніру, зазначив, що команда пройшла добру підготовку і готова перемагати.

Завдання турніру завжди дуже високі, і вони сподіваються перемогти в усіх матчах. До того ж, для них спілкування з такими ж ровесниками з Європи – важливий спортивний досвід. З команди юнаків минулого турніру четверо, зауважив тренер Крафт, вже грають у професійний футбол.

Головне – не перемагати, а спілкуватися

Буковинська команада сьогодні грає з командою з Швабії (Баварія). Хлопці налаштовані по-бойовому, на перемогу, розповідає гравець «Буковини» Святослав Вацик.

Він каже, що, приміром, німці впевнені: українська команда сильна, до того ж грають у себе вдома. Мовляв, національна гордість допоможе їм перемогти.

Однак головна мета цих зустрічей – спілкування української молоді з ровесниками з інших європейських країн. Як показує досвід минулого турніру, який проходив у нашій області чотири роки тому, команда знайшла багато іноземних друзів.

Та й цього року наші хлопці вже встигли здружитися. Головним чином – з румунами та німцями. Бо саме румунською т а німецькою багато хто з них вільно володіє.

Офіційні делегації також зіграють у футбол

Проявити себе у футболі зможуть також і представники офіційних делегацій. Згідно з програмою, вони також зіграють матч. Команда з представників буковинської влади сформована. Здебільшого, це будуть представники ОДА, які в активні в спорті, беруть участь в спартакіадах держслужбовців. «У нас буде непогана команда, – переконаний Андрій Білогорка, – тому делегації з європейських регіонів мають подбати про склад своїх команд, щоб було цікаво і грати, і дивитися наш матч».

Політична сторона турніру: спілкування офіційних делегацій

Політична – ще одна сторона турніру «Чотири регіони для Європи».

Представники крайової вдали обговорять співпрацю з регіонами Франції, Німеччини та Румунії в економічній, мистецькій галузях, охорони здоров’я та освіти.

Як запевнив начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Сергій Куренной , вони підтвердять зацікавленість крайової влади у продовженні співпраці між спеціалізованою школою для дітей в м. Чернівці з поганим слухом та аналогічною установою в м. Аугсбург.

Перспективною також керівники бачать співпрацю в туристичній галузі: німці, зі слів Куренного, вже давно цікавляться розвитком інфраструктури Хотинської фортеці.

Буковинська влада також поцікавиться, як країни-учасниці турніру виходять із економічної кризи. А ще французам та німцям запропонують відкрити консульства своїх країн в Чернівцях.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG