Доступність посилання

ТОП новини

Олексій Пукач – кілер чи організатор вбивства? Тести складатимуть виключно українською? (Огляд преси)


Київ – Міліцейський генерал Олексій Пукач звичайний кілер, стверджує газета «Нова». Головне підтвердження, що Пукача використали «втемну», як звичайного вбивцю, те, що він досі живий. Аби він мав більше інформації, лежав би вже на одній алеї з Кравченком. Покійні генерали, розкажи вони про когось в кабінеті слідчого, зірвали б бомбу. Пукач же – холостий снаряд: галасу багато, а шкоди ніякої. На кого його націлять – дізнаємося ближче до виборів, зазначає видання.

Здійснити глибокий, чесний та об’єктивний аналіз ідейної платформи, що її Патріарх Кирило запропонував українцям – справа майбутнього, пише газета «День». Сьогодні ж видання пропонує роздуми про Російську православну церкву видатного російського мислителя ХІХ ст. Сергія Соловйова. «Немає на всьому величезному просторі Російської імперії такої релігійної і національної різновидності, яка б не підлягала б викорчовуванню в ім’я тих самих початків нашої віри й народності, на які вказують оратори слов’янського товариства», стверджував філософ. Більше про політику русифікації, в тому числі і релігійну – в статті «Бог проти кесаря».

У 2010 році Міносвіти збирається відмінити здачу випускниками тестів російською мовою. Мотивується це тим, що у 2008 році, коли вводилося тестування, «послаблення» дітям з рідною неукраїнською мовою робили лише на два роки. Утім, як зазначає газета «Сегодня», тут є одне «але»: наступна вступна кампанія відбудеться вже після президентських виборів. Тому, наприклад, регіонали серйозно до вказівок нинішнього освітянського міністерства не ставляться. Оскільки переконані, що переможець виборів Віктор Янукович докладне зусиль, аби й надалі мова тестів не змінювалася.

Утім, нинішня вступна кампанія вже закінчилася. Конкурси в українських вишах побили усі рекорди. Але парадокс є не лише в тому, що в інститути потрапили переважно пільговики, а й тому, що найпопулярніші нині спеціальності через кілька років не будуть затребувані на ринку праці. І майбутніх випускників чекає безробіття. Особливо знизиться попит на юристів та економістів. Про це розповідають «Ізвєстія» в Україні» у матеріалі «Танталів диплом».

Препарат, призначений для профілактики свинячого грипу британським й японським школярам, викликав у багатьох з них головний біль, блювоту та інші побічні ефекти. Всесвітня організація охорони здоров'я у вигляді гуманітарної допомоги передала Україні 61 тисячу доз цього антивірусного засобу. Що рекомендують українські фахівці для профілактики грипу розповідає газета «Факти».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG