Доступність посилання

ТОП новини

Президент не квапиться побачити посла Росії. Арешт Пукача і президентські вибори. (Огляд преси)


Київ – Президент Віктор Ющенко не поспішає побачити в Україні нового російського посла, стверджує газета «Нова». Хоча на словах Віктор Ющенко не проти прийняти Михайла Зурабова послом. І навіть підписав згоду на призначення. Однак новий посол перед тим, як приступити до обов’язків, повинен особисто вручити Президентові вірчі грамоти. Але Віктор Ющенко, на думку видання, не вельми поспішає на зустріч. Адже Віктор Чорномирдін ще в червні залишив Україну. Серед можливих причин президентського не поспіху видання згадує заплямоване минуле російського екс-міністра охорони здоров’я Михайла Зурабова. А, можливо, Віктор Ющенко вирішив відплатити Кремлю тією ж монетою: коли у 2008 році послом України в Росію призначили Костянтина Грищенка, Москва не приймала його 2,5 місяці. Про інші версії розповідається у статті «Посол звідси».

Багато українських ЗМІ говорячи про Олексія Пукача акцентують увагу на тому, що всі події навколо екс-генерала - це чистий піар. Водночас, як зазначає газета «День», це може бути комусь вигідно. Насамперед адаптація до сучасних політичних реалій справи Гонгадзе і, зокрема, затримання Олексія Пукача, можуть лише грати на руку фігурантам цієї справи. Тому завдання представників ЗМІ – не роздувати пустоти навколо майбутніх президентських виборів і Пукача, а шукати раціональні зерна у будь-якій, здавалося б, навіть приреченій ситуації. Про це наголошується у статті «Резонансні справи як тест системі».

Вершителі правосуддя все частіше здійснюють злочини, стверджує газета «Вечірні вісті», до того ж, далеко не завжди корупційні. Оскільки зв’язки у правоохоронних органах допомагають уникнути покарання, а колеги прикривають, судді дозволяють собі підпали, розбійні напади і навіть вбивства. Про конкретику видання розповідає у матеріалі «Феміда жаліє своїх слуг».

Уроків того, куди не потрібно вкладати свої гроші, здавалося б українці отримали чимало. І масштабна перебудовча криза, і численні фінансові піраміди, мали б змусити вкладника бути обережнішим і обачнішим. Але «диво» стається знову і знову: гривні, наче у казковому фокусі, щезають на очах у їх власників. У чому феномен такої безоглядної довірливості? Відшукати відповідь спробував кореспондент газети «Голосу України». Заголовок публікації «Великі гроші маленької людини».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG