Доступність посилання

ТОП новини

Учасників марафону на честь Бандери не пустили до Польщі


Прикордонна служба Польщі не пропустила на польську територію учасників веломарафону «Європейськими стежками Степана Бандери», які сьогодні намагалися перетнути кордон через пункт пропуску «Шегині-Медика».

Як повідомив організатор марафону голова правління благодійного фонду «Еко-милосердя» Павло Савчук, працівники польської прикордонної служби під час паспортного контролю заявили про неправомірне отримання учасниками веломарафону віз.

За його словами, польські прикордонники затримали учасників веломарафону, а пізніше видали офіційний документ про відмову в’їзду до Польщі, після чого вони змогли повернутись в Україну. Крім цього, прикордонна служба анулювала їхні візи.

Заступник міністра внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк підтвердив, що українцям відмовили у в’їзді до Польщі через те, що вони неправомірно отримали візи.

«Заявки на видачу віз не відповідали справжній меті перебування велосипедистів у Польщі», – сказав він, запевнивши, що рішення про відмову в’їзду відповідає польському і європейському законодавству.

МЗС України наразі з’ясовує, чому українських велосипедистiв не пропустили на територiю Польщі.

Учасники велопробігу з України планували подолати близько 2 тисяч кілометрів територією України, Польщі, Словаччини, Австрії та Німеччини, пропагуючи здоровий спосіб життя та відзначаючи 100-річчя від дня народження Степана Бандери.
XS
SM
MD
LG