Доступність посилання

ТОП новини

Президент Чечні провів екстрену нараду з правоохоронцями


Президент Чечні Рамзан Кадиров провів екстрену нараду з керівниками правоохоронних органів і заслухав звіт про хід розслідування вбивства співробітників неурядової організації «Врятуймо покоління» Зареми Садулаєвої та її чоловіка.

Кадиров заявив, повідомляють агенції, що «президент Росії Дмитро Медведєв зобов’язав силові й правоохоронні органи розслідувати і розкрити вбивство».

Тим часом правозахисна організація Amnesty International не вірить у спроможність Росії розкрити вбивство правозахисників.

За останні роки російська влада не змогла покарати жодного з відповідальних за вбивство правозахнисників, юристів, журналістів, що працювали на Північному Кавказі.

Amnesty International вимагає, аби міжнародне співтовариство здійснювало тиск на владу Росії і Чечні, щоб покласти край цій безкарності.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch висловила своє занепокоєння вбивством у Чечні правозахисниці Зареми Садулаєвої та її чоловіка.

Заступник голови московського бюро організації Тетяна Локшина назвала цю подію «жахливим злочином».

Як повідомила Радіо Свобода голова Московської Гельсінської групи Людмила Алексєєва, вчора Садулаєву та її чоловіка відвезли в невідомому напрямку люди, що назвалися співробітниками правоохоронних органів.

Сьогодні вранці тіла Садулаєвої та її чоловіка знайшли в передмісті Грозного.
XS
SM
MD
LG