Доступність посилання

ТОП новини

Ульянченко: заява Медведєва має консолідувати громадськість України


Публічне звернення президента Росії Дмитра Медведєва до Президента України Віктора Ющенка має нагадати усім політичним силам та громадським організаціям і рухам України про потребу внутрішньої консолідації, незважаючи на політичну чи партійну приналежність.

Про це йдеться у заяві голови політради «Нашої України» Віри Ульянченко.

За її словами, звернення Медведєва дає підстави зробити головний висновок: «молоде керівництво Росії перетворюється на заручника старих імперських комплексів, які змушують постійно плекати образ зовнішнього ворога і підміняти рівноправний діалог з усіма сусідніми державами мовою образ і погроз».

Насамперед, заявляє Ульянченко, викликає здивування заява щодо бажання вести з Україною партнерський економічний діалог. «В економічній площині ми неодноразово бачили невиконання домовленостей про функціонування зони вільної торгівлі між Україною й Росією, яка вигідна обом народам. Складовою хибної політики є інспірований російською стороною газовий конфлікт», – мовиться в заяві.

Голова політради «Нашої України» розкритикувала також слова Медведєва про утиски російськомовного населення в Україні. За її словами, про безпідставність таких звинувачень свідчать висновки багатьох авторитетних міжнародних організацій, а також наявність в Україні «понад 1400 шкіл з російською мовою викладання».

Як запевнила голова Секретаріату Президента, Україна робить усе, щоб «недалекоглядна політика» російського керівництва не вплинула на дружнє ставлення українців до російського народу.

«Безперечно, Україна є i буде вiддана дружбi з росiйським народом, i саме до нього сьогоднi ми звертаємо свої щирi й сповненi гiдностi слова. Ми усi, громадяни обох держав, маємо вiдмежуватися вiд агресивної риторики, до анналiв якої, на жаль, вiдходить останнє звернення президента Росії», – йдеться в заявi Ульянченко.

Агресивний характер публiчного звернення президента Росії, заявила голова Секретаріату, стосується не Віктора Ющенка та його політики, а всiєї України.

Вчора російський президент Дмитро Медведєв заявив, що відкладає приїзд в Україну нового посла, і звинуватив українське керівництво у провадженні антиросійського курсу.
XS
SM
MD
LG