Доступність посилання

ТОП новини

Від чого намагається відвернути увагу російський президент? Де ховається Віктор Лозинський? (Огляд преси)


Київ – У більшості українців тональність гострих заяв президента Росії Дмитра Медведєва на адресу його колеги Віктора Ющенка спричинила надзвичайне обурення, стверджує газета «Голос України». І на підтвердження пропонує кілька відгуків від читачів. Заголовок статті «Курс на розрив відносин?».

Учорашній день після безпрецедентно грубої, на думку журналістів газети «День», заяви Дмитра Медведєва був дуже важливий для огляду лав майбутніх кандидатів у президенти. Що ж він продемонстрував? Що жоден із наявних сьогодні претендентів не дотягує до планки національного лідера. Жодної рішучої відповіді і жодної адекватної заяви. Коментарі до реакції конкретних політиків видання пропонує у статті «Немає слів!..».

А в статті «Тиск... як безпорадність» газета «День» розповідає про реакцію на заяву Дмитра Медведєва російських політиків та політологів. Дехто з них вважає, що кремлівські засоби тиску на Україну потроху вичерпуються. І це спричиняє грубі випади на адресу української влади.

Експерти газети «Факти» також вважають різку заяву Дмитра Медведєва втручанням у внутрішні справи України і спробою відволікти увагу росіян від власних економічних негараздів.

Газета «Сегодня» з’ясовує, де нині може перебувати екс-парламентарій Віктор Лозинський: в Ізраїлі чи десь на українському хуторі. На хуторі, стверджує неназване джерело з Генпрокуратури. А лишатися недосяжним для вітчизняних правоохоронців йому допомагають соратники з БЮТ, переконаний співробітник прокуратури.

В Україні немає ні епідемій, ні війни, а населення стрімко зменшується. Як стверджує газета «Нова», геноцид провокує окрема, менша частина населення – вітчизняна еліта, яка складається з особливого виду людиноподібних. Вона накопичує багатство і закріплює владу, але послідовно знищує звичайних людей. Докладніше генетику української еліти видання досліджує в рубриці «Дивися в корінь».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG