Доступність посилання

ТОП новини

Три версії зникнення львівського бізнесмена


Львів – У Львові безвісти зник співвласник фірми «Львіввікнопласт» бізнесмен Олександр Решетніков. 11 серпня зранку він поїхав у шпиталь, де, за твердженням очевидців, двоє людей у масках заштовхали його в автомобіль. Правоохоронці опрацьовують три версії зникнення львівського підприємця.

За інформацією дружини підприємця, Олександр Решетніков вийшов з помешкання 11 серпня о дев’ятій годині і поїхав своїм автомобілем у шпиталь. За даними правоохоронців, уже о 10 він був у медичному закладі і забрав лабораторні аналізи. Буцімто біля шпиталю за ним стежили невідомі особи у двох автомобілях. Коли підприємець виходив з приміщення лікарні, до нього підбігли двоє невідомих у масках і заштовхали в машину. Автомобіль Решетнікова залишився на шпитальній стоянці.

Міліція шукає зниклого і перевіряє свої версії

Львівські правоохоронці розглядають три версії зникнення бізнесмена. Оскільки він був чоловіком заможним, то його могли викрасти з метою викупу. Інша версія, що сам бізнесмен міг імітувати своє зникнення. Бо, як стверджують у правоохоронних органах, фірма «Львіввікнопласт» переживає певні фінансові труднощі через борги із постачальниками і поверненням кредитів. І третя версія, яку опрацьовують правоохоронці, викрадення через проблеми з конкурентами.

Допоки міліція шукає зниклого і перевіряє свої версії, колеги по бізнесу Олександра Решетнікова називають лише одну ймовірну версію: комерційна діяльність. Достеменно пояснити суть такого припущення не змогли ані генеральний директор будівельної корпорації «Львіввікнопласт» Ярослав Гумільський, ані один із співвласників Юрій Литвин.

На підприємстві не вірять в імітацію зникнення

Керівництво підприємства заперечує будь-яку інформацію, пов’язану із фінансовими труднощами фірми, запевняє, що не має критичної заборгованості із зарплат працівникам, яких трудиться в корпорації більше 200 осіб.

Щодо зумисної імітації викрадення самим Олександром Решетніковим, який буцімто у такий спосіб переховується від банків і постачальників, його колеги такої версії правоохоронців не сприймають.

«Я знаю його як людину, він би на це не пішов, це просто безглуздя. Усе це неправда, що підприємство закривається, що ми маємо великі борги, ми працюємо», – каже Ярослав Гумільський.

Будівельна корпорація «Львіввікнопласт» належить до провідних фірм на Львівщині, має чимало конкурентів. Олександр Решетніков довгий час судився зі своєю колишньою дружиною, яка відстоювала своє право власності на фірму.

На Львівщині з 2000 року триває серія замовних вбивств підприємців

З 2000 року у Львові здійснено низку замовних вбивств місцевих підприємців. Так у квітні 2000 року застрелили власника автосалону Андрія Двораківського, через кілька місяців така ж доля спіткала і генерального директора фірми «Технобуд» Богдана Опірського. У жовтні 2002 року застрелили керівника львівської багатогалузевої корпорації «Ефа» Олександра Олехновича, через два дні загинув від куль директор ринку «Південний» Володимир Семенюк, за місяць вбито засновника торгової марки «Добра кава» Олега Кравчука, у листопаді 2005 року застрелений підприємець Степан Сенчук, через рік кілер убив директора «Галімпексу» Богдана Дацка, у 2008 році куля влучила у співзасновника інвестиційно-будівельної компанії Ігоря Кульчицького.

У Львові здійснені два замахи на життя власників ринків – у 2000 році на Петра Писарчука та у 2006 на Романа Федишина, коли від вибуху автомобіля загинула 14-річна дівчинка.

Усі замовні вбивства, де жертвами стали підприємці, львівські правоохоронці досі не розкрили.

(Львів – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG