Доступність посилання

ТОП новини

Лубківський: УЄФА не планує заміни України як господаря Євро-2012


Європейський союз футбольних асоціацій не шукає третьої країни, щоб замінити Україну як господаря фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це заявив голова місцевого організаційного комітету Євро-2012 в Україні, директор турніру Маркіян Лубківський.

«Перебуваючи у тісному контакті з УЄФА, я не маю підстав стверджувати, що УЄФА виношує план «Б», – сказав Лубківський.

За його словами, у керівництві УЄФА підтримують Україну і планують провести турнір саме тут і в Польщі.

«УЄФА налаштований на проведення Євро-2012 у чотирьох польських і чотирьох українських містах», – повідомив директор турніру в Україні. Він додав, що зараз триває «напружена робота» з подолання проблем, що виникають в ході підготовки.

Лубківський також наголосив, що успіх України залежатиме від повного виконання вимог УЄФА до інфраструктури визначених міст.

Наприкінці листопада Європейський союз футбольних асоціацій має остаточно затвердити перелік українських міст, які прийматимуть матчі Євро-2012. При цьому в ЗМІ неодноразово з’являлася інформація про те, що Україна може взагалі втратити право на прийняття чемпіонату через неготовність інфраструктури.

У травні УЄФА затвердив тільки Київ як місто від України, що прийматиме матчі Євро-2012, а рішення щодо Донецька, Львова й Харкова відклав до 30 листопада. Водночас керівництво УЄФА вирішило, що від України чемпіонат можуть прийняти й менш як чотири міста, можливо, й лише два. Так само в кінці листопада вирішать, чи отримає Київ право прийняти й фінал Євро-2012, а не тільки рядові матчі.

При цьому в УЄФА досі наголошували, що не мають наміру зовсім позбавити Україну участі в прийнятті фінальної частини чемпіонату.
XS
SM
MD
LG