Доступність посилання

ТОП новини

Фестиваль «Зборівська битва» планують зробити щорічним


Сьогодні у Тернопільській області з нагоди 360-ої річниці Зборівської битви відбудеться військово-історичний фестиваль «Зборівська битва».

Як повідомив міський голова Зборова Василь Мартюк, у рамках фестивалю відтворять битву під час переправи через річку Стрипа. Участь у реконструкції битви візьмуть близько 100 членів історичних клубів з України, Польщі та Білорусі.

«Під час бою будуть використані, зокрема, гармати і мушкети XVII ст. Усі піротехнічні ефекти забезпечуватимуть фахівці кіностудії імені Олександра Довженка», – зауважив Мартюк.

За його словами, у реконструкції будуть представлені реєстрові козаки і повсталі селяни, польські військові формування, татарське військо зображатимуть групи кінних каскадерів.

Реконструкція битви проходитиме на території гідропарку Зборова в урочищі Білий берег. Розпочнеться вона о 18.00.

Завтра у Зборові відбудеться посвячення і закладення каменю на місці, де заплановано спорудити меморіальний комплекс «Зборівська битва». Під час заходу буде проводитися благодійний збір коштів на побудову комплексу.

Мартюк додав: якщо фестиваль вдасться, то мерія Зборова, райдержадміністрація та обласне управління культури планують зробити його щорічним.
XS
SM
MD
LG