Доступність посилання

ТОП новини

Новий закон про вибори Президента може їх зірвати – Секретаріат


Заступник голови Секретаріату Президента Ігор Попов допускає зрив президентських виборів у разі, якщо їх проводитимуть за новою редакцією закону про вибори глави держави, ухваленою парламентом 24 липня.

«Чинний закон робить вибори проблемними, а новий – може просто зірвати проведення виборів Президента», – сказав Попов.

За його словами, нова редакція цього закону містить стільки недоліків, що легітимність переможця виборів може бути поставлена під сумнів, а сама виборча кампанія проходитиме жорстко, із застосуванням адміністративного ресурсу і захопленням влади у виборчих комісіях.

Закон про вибори Президента України на пiдпис главi держави подали 3 серпня. До завтра Віктор Ющенко має або пiдписати цей закон, або повернути його до парламенту зi своїми пропозицiями.

Ранiше Президент та керiвництво його Секретарiату заявляли, що глава держави не пiдпише змiни, бо вони «звужують права та свободи громадян, ускладнюють механiзм контролю над ходом виборiв, вiдкривають можливостi для зловживань на виборах».

За iнiцiативою БЮТ на 21 серпня призначили позачергову сесiю Верховної Ради. Представники БЮТ i Партiї регiонiв заявляли про намiри подолати вето на змiни до закону про вибори, якщо Президент його накладе.
XS
SM
MD
LG