Доступність посилання

ТОП новини

«Трабант» має отримати екологічного наступника


Німеччина – «Трабант» східні німці вважали справді народним автомобілем. Він хоча й здавався таким, що його було вироблено виключно з пластику, і вкрай швидким його теж назвати було складно, але натомість він дешево коштував. Після об’єднання Німеччини «Трабант», який на той час вже перестали випускати, перетворився на своєрідний символ колишньої НДР і навіть набув культового статусу. І от тепер цей «шедевр», що виник в умовах східнонімецької планової економіки, переживає ренесанс.

Прототип нового автомобіля планується представити восени під час міжнародного автомобільного ярмарку у Франкфурті-на-Майні. «Це буде електромобіль для користування в місті й околицях», – повідомив у розмові з інформаційним агентством dpa Рональд Ґершевскі, керівник саксонської компанії IndiKar, що спеціалізується на випуску спеціалізованих машин. IndiKar входить до складу консорціуму, який поставив собі за мету відновити випуск «Трабантів».

Культ «Трабанту» не згасає


Потенціал на ринку для такого авто є. Після об’єднання Німеччини ця машина буквально набула культового статусу: «Трабанту» присвячено фільм, автолюбителі, в гаражі яких досі стоїть ця машина, об’єднуються у спеціалізовані клуби, а в Берліні пропонують екскурсію по місту в «Трабанті». «Трабант – це частина історії Німеччини. Раніше на цьому авто могли їздити тільки східні німці, а тепер всі», – зауважив один із гостей німецької столиці.

Якщо консорціуму навколо IndiKar вдасться знайти інвесторів, тоді «Трабант» більше не буде тільки атракціоном, а знову може забігати по вулицях німецьких міст і тепер не тільки Східної Німеччини. Головна відмінність від попередника полягатиме в тому, що це авто більше не залишатиме специфічний шлейф із вихлопних газів і буде абсолютно екологічно чистим, адже двигун працюватиме на електриці. Як стверджують розробники, одного заряду вистачатиме на 250 кілометрів.

Висловлюються сподівання, що перші «Трабанти» нового покоління зійдуть із конвеєра вже 2012 року. До речі, відвідувачі осіннього автомобільного ярмарку у Франкфурті-на-Майні навіть зможуть уже посидіти в салоні нового «зеленого» «Трабанту».

(Німеччина – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG