Доступність посилання

ТОП новини

Кремль вирішив повернути «право» верховенства на пострадянському просторі? (Огляд преси)


Київ – З приходом до влади в США адміністрації Б.Обами в Кремлі почали сприймати ситуацію так, нібито російському керівництву повернуте «право» верховенства на пострадянському просторі. У цьому переконаний експерт газети «День». Він наголошує, що політичний диктат, зневага до демократичних досягнень українського суспільства виразно звучали в заяві Д.Медведєва. Чомусь коли В.Ющенко говорить про злочини комуністичного режиму, то Медведєв цілеспрямовано переводить стрілку на російський народ. Коли йдеться про бодай найскромнішу дію української влади після 2004 року, спрямовану на підтримку українськості, це обов’язково подається, як утиски російської меншості... Про інші трактування Москвою подій в Україні і причини цього – в статті «Відновлення імперських «повноважень».

Майбутня президентська кампанія вимагатиме від політиків опанувати технології інтерактивної комунікації з аудиторією в Інтернеті. Сприятиме цьому і певна обмеженість фінансових ресурсів кандидатів. Як пише газета «Нова», пропіаритись і заявити про себе в Інтернет-блозі – відносно малозатратний шлях до взаємодії політика з народом. Водночас Інтернет-технології можуть бути потужним агітаційним ресурсом. Як інформує видання, одним із перших політиків, котрі звернулися до сучасних Інтернет-технологій став Барак Обама. Про те, хто з українських політиків нині «найпросунутіший» у всесвітній павутині, розповідається в публікації «Блог у поміч!».

Правоохоронці шоковані масштабами «лівих» заробітків чиновників. Лише цього року, як інформує газета «Вечірні вісті», співробітники управління у боротьбі з організованою злочинністю припинили спроби посадових осіб покращити свій добробут на 20 млн. доларів. СБУ обіцяє, що найближчим часом всі посадові особи будуть звітувати, на які кошти вони придбали нерухомість чи автомобіль. Про це видання стверджує в статті «Красиво жити не заборониш?!»

Незважаючи на фінансову кризу і недофінансування армії, Україна збирається витратити на парад до Дня незалежності кругленьку суму – 70 млн. грн.. Наскільки виправдані такі витрати з’ясовували «Ізвєстія» в Україні» у статті «Парадне марнотратство».

70 років тому фізик Альберт Ейнштейн надіслав президентові США Франкліну Рузвельту лист, що змінив перебіг історії. Фактично він дав старт початку гонки ядерних озброєнь. Наука залишила тиху заводь лабораторій і перетворилася на політичну силу. Деталі цього дослідження пропонує газета «Голос України» у матеріалі «Що у фізика на думці, або Ейнштейн та уранова бомба».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG