Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко очолила рейтинг найвпливовіших українців


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко очолила рейтинг 100 найвпливовіших людей України за версією журналу «Кореспондент».

До п’ятірки лідерів також увійшли бізнесмен, депутат від Партії регіонів Рінат Ахметов, лідер Партії регіонів Віктор Янукович, бізнесмен Віктор Пінчук та Президент України Віктор Ющенко.

До десятки найвпливовіших людей увійшли одразу два спікери – екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк (6 місце) та чинний голова парламенту Володимир Литвин (7 місце), співвласник фінансово-промислової групи «Приват» Ігор Коломойський (8 місце), перший віце-прем’єр Олександр Турчинов (9 місце) та голова Секретаріату Президента Віра Ульянченко (10 місце).

Як зазначила заступник головного редактора журналу «Кореспондент» Ганна Мороз, при підготовці рейтингу журналісти редакції враховували думки 22 експертів у різних галузях.

Крім того, за її словами, роблячи свій вибір, редакція враховувала популярність політиків та ступінь впливу на життя країни, масштаби компаній, якими керують бізнесмени, масовість шанувальників для діячів культури і спортсменів.

50 позицій у рейтингу займають представники трьох гілок влади – 22 особи від виконавчої влади, 25 – законодавчої та троє – муніципальної. Крім того, 7 позицій зайняли люди мистецтва, по 4 – з релігії та спорту, двоє – з медицини.

36 учасників рейтингу – бізнесмени, 21 з яких перебуває поза публічною політикою. 9 позицій у рейтингу зайняли жінки.

100-ту сходинку зайняв екс-депутат від БЮТ Віктор Лозінський як «збірний образ того, що сьогодні відбувається в Україні», зазначив оглядач «Кореспондента» Олександр Пасховер.
XS
SM
MD
LG