Доступність посилання

ТОП новини

Уряд дав гроші на розвиток відносин з українцями за кордоном


Кабінет Міністрів виділив 47 мільйонів гривень зі стабілізаційного фонду державного бюджету на підтримку розвитку відносин з українцями за кордоном. Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, виступаючи на щорічних зборах конгресу, що відбувається у Львові.

За його словами, зокрема, 19 серпня уряд надав Міністерству закордонних справ 15 мільйонів гривень для підтримки зв’язку з українцями за кордоном, 20 мільйонів гривень Міністерству культури й туризму на встановлення культурних зв’язків з українською діаспорою, 5 мільйонів гривень Міністерству освіти для пропаганди України за кордоном.

Зі свого боку, виступаючи на зборах Свiтового конгресу українцiв, прем’єр Юлiя Тимошенко зазначила, що «Кабмiн своїм рiшенням знайшов можливостi, що передбачити у 2009 роцi фiнансування всiх програм, пов’язаних iз пiдтримкою українцiв за кордоном на рiвнi 2008 року».

За словами Тимошенко, в українському урядi визначені двоє вiце-прем’єрiв, якi вiдповiдатимуть за зв’язки з українською дiаспорою – Григорiй Немиря та Iван Васюник.
XS
SM
MD
LG