Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко очолила рейтинг найвпливовіших людей України


Київ – Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вдруге очолила рейтинг ста найвпливовіших людей України за версією журналу «Кореспондент». Цього року в переліку 31 новачок, зокрема глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко та лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Перелік найвпливовіших людей України журнал «Кореспондент» складає вже всьоме. Серед експертів провідні політологи, журналісти, мистецтвознавці та економісти.

Рейтинг знову очолила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. У редакції видання розповідають: цього разу з приводу першого місця довго не дискутували.

«Юлія Тимошенко є головним менеджером країни, вона також має дуже високий рейтинг. Тому її шанси перемогти на наступних президентських виборах дуже високі. Цілком можливо, що вона стане наступним Президентом України», – каже заступник головного редактора Анна Мороз.

До п’ятірки найвпливовіших потрапили також Ринат Ахметов, Віктор Янукович та Віктор Пінчук. П’яту позицію посів Віктор Ющенко.

Минулого року глава держави був третім. Експерти пояснюють його втрату позицій стрімким послабленням впливу і прогнозують, що наступного року Віктор Ющенко взагалі може не потрапити до переліку.

Лозінський – теж серед найвпливовіших

Серед основних новачків рейтингу – глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко (10), очільник Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький (37), екс-керівник адміністрації колишнього президента Віктор Медведчук (61) та лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок (78).

Замикає сотню найвпливовіших скандальний Віктор Лозінський – колишній депутат фракції БЮТ, якого нині розшукують правоохоронні органи. «Ми поставили його на це місце не тому, що він скоїв жахливе вбивство, а тому, що він уособлює усі недоліки сучасного політикуму – з бандитизмом у правоохоронних органах, із відсутністю будь-якої прозорості в судовій владі... В цілому можна сказати, що Лозінський відображає моральний рівень людей, які представляють політичний і економічний бомонд країни», – пояснює вибір експертів оглядач видання Олександр Пасхавер.

Потрапили до переліку не лише політики та бізнесмени. Серед найвпливовіших також представники мас-медіа, церкви, спорту та медицини. Творчих лідерів України у рейтингу представили зокрема актор Богдан Ступка (64), режисер Кіра Муратова (69), музиканти Святослав Вакарчук (77) та гурт «Бумбокс» (96).

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG