Доступність посилання

ТОП новини

Чого прагне Арсеній Яценюк? Хто хоче відібрати дачу у Віктора Януковича? (Огляд преси)


Київ – Броунівський рух перманентної боротьби за владу між різними політично-олігархічними кланами підвів Україну до межі катастрофи, коли подальший розвиток подій може спричинити або соціальні вибухи, або втрату незалежності. У цьому переконаний експерт газети «День». Однак, як стверджує видання, не все так погано. Завдяки підтримці таких культурних заходів, як етнофестивалі, вшанування історичних героїв тощо, український народ поступово повертає собі історичну пам’ять. І значну роль тут відіграв Президент В.Ющенко, зазначає видання у статті «Вісімнадцятий крок зроблено...».

Ми постійно в пошуку свого історичного минулого, без якого немає майбутнього, наголошує в газеті «Факти» екс-спікер Арсеній Яценюк. Але парадокс у тому, що у кожного політичного лідера свій погляд на історичне минуле і різне бачення майбутнього. Сам же Арсеній Петрович хоче, щоб українці нарешті позбавилися від комплексу неповноцінності і внутрішньої самопригніченості.

Вчора на засіданні Кабміну представників Партії регіонів звинуватили в рейдерському захопленні НАК «Надра України». Як пише газета «Нова», Юлія Тимошенко останнім часом демонструє неабиякі здібності детектива. Нещодавно вона виявила в банку «Київ» арсенал зброї. Тепер же розвінчала спробу рейдерського захоплення людьми Віктора Януковича акціонерного товариства, яке займається геологорозвідкою надр, а також видає й подовжує ліцензії для нафто- і газо видобувних компаній. Як інформує видання, найперспективніші родовища ця компанія вже роздала.

І тепер, як пишуть «Ізвєстія» в Україні», прем’єр хоче забрати якщо не все роздане, то принаймні, найласіші об’єкти. Зокрема, Юлія Володимирівна рішуче налаштована відібрати колишню урядову резиденція «Межигір’я», яку, на її думку, незаконно відібрав у держави особисто Віктора Янукович. Про це докладніше у статті з підзаголовком «Все відберемо і захистимо!»

Завтра в Батурині у заповіднику «Гетьманська столиця» Президент Віктор Ющенко відкриє відреставрований палац останнього українського гетьмана Кирила Розумовського. Цю будівлю, як інформує газета «Діло», називають «зачарованою», бо від початку ХХ століття було шість спроб її поновлення. І лише зараз, хоча й з величезними боргами перед реставраторами, вона відбудована. Про це йдеться в публікації «Гетьманська столиця в боргах, як у шовках».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG