Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко закликає правоохоронців бути поза політикою


Президент Віктор Ющенко закликає правоохоронні органи під час виборчої кампанії бути поза політикою. Про це глава держави заявив сьогодні в Києві на нараді у Міністерстві внутрішніх справ з керівництвом міліції, Генеральної прокуратури, СБУ.

Насамперед Ющенко закликав до цього співробітників міліції. «Міліція – це не політична інституція, ви маєте бути поза політикою, ви – аполітична інституція. Те, що ми протягом п’яти років маємо аполітичну міліцію, повинні це зберегти. Жодної агітації, жодної підтримки того чи іншого кандидата. Це стосується і МВС, і Генпрокуратури, і СБУ. Ваша мета – забезпечити законність», – зазначив глава держави.

Зі свого боку, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зауважив, що міліція не підтримуватиме жодну політичну силу – прямо чи опосередковано.

«Будь-яка агітація, сприяння органів внутрішніх справ будь-якій політичній силі виключається. Хто спробує відновити фальсифікації 2004 року, буде притягуватися до кримінальної відповідальності. Ми гарантуємо спокій під час агітаційної кампанії й під час виборчого процесу», – запевнив міністр.
XS
SM
MD
LG