Доступність посилання

ТОП новини

Обама обіцяє поновити зв’язки зі світом ісламу в вітанні до Рамадана


Президент США пообіцяв зробити «конкретні дії», щоб поновити зв’язки зі світом ісламу, в своєму посланні з нагоди початку священного для мусульман місяця рамадана за ісламським календарем.

Барак Обама заявив у відеозверненні, що хоче повторити свою відданість «новому початкові» відносин між Америкою й мусульманами в усьому світі.

Обама вперше виклав своє бачення нової близькосхідної політики США в своєму виступі в червні в Каїрі в Єгипті.

По тому він заявив, що американські посольства в мусульманських країнах провели консультації з їхніми урядами й громадянами, і Вашингтон вислухав мусульман і почув їх.

Обама також обіцяв «непохитну» підтримку США планові створення окремої палестинської держави поруч із Ізраїлем для вирішення близькосхідного конфлікту, а також прагненню « відповідально покласти край війні в Іраку».

Рамадан, або, в іншій передачі, рамазан, дев’ятий місяць року за ісламським календарем, є місяцем посту й молитви, священним для мусульман.

Через відмінність із «західним» григоріянським календарем і через особливості визначення початку місяця в різних країнах ісламу та мусульманських громадах цього року рамадан почнеться 21 чи 22 серпня, а закінчиться 19 чи 20 вересня.
XS
SM
MD
LG