Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова допомогти Росії через аварію на ГЕС


Україна готова надати Росії енергетичну допомогу у зв’язку з аварією на Саяно-Шушенській гідроелектростанції в разі потреби, заявив заступник міністра палива і енергетики України Сергій Павлуша.

Як сказав він в інтерв’ю тижневикові «Дзеркало тижня», Україна готова розглянути можливість перетоку електроенергії в енергосистему Росії для підтримання режимів її роботи. Для цього, додав він, Україна має всі необхідні потужності, які можна швидко залучити. Але комерційні умови такого експорту повинні влаштовувати обидві сторони, зазначив заступник міністра.

Крім того, Україна готова надати Росії й допомогу в відновленні станції – і фахівцями, і технікою, якщо російська сторона потребуватиме цього, сказав Павлуша.

Що ж до українських гідроелектростанцій, то їхня модернізація, поліпшення ефективності їхньої роботи і підвищення безпеки здійснюються безперервно. На ці цілі спрямовують досить великі кошти, заявив заступник міністра палива і енергетики.

А виконавчий директор асоціації «Укргідроенерго» Олександр Карамушка запевнив газету, що гідроспоруди в Україні перебувають під постійним контролем і не становлять жодної небезпеки.

Унаслідок аварії 17 серпня, коли на найбільшій у Росії Саяно-Шушенській ГЕС прорвало водоводи, був затоплений і зазнав значної шкоди машинний зал, три з енергоблоків зруйновані. Загинули чи зникли безвісти 75 людей. Станція, потужність якої становить 6 тисяч 400 мегаватів, цілком припинила генерацію електроенергії.
XS
SM
MD
LG