Доступність посилання

ТОП новини

ФБР США критикує Шотландію, що засудженого за Локербі відпустили


Директор Федерального бюро розслідувань США Роберт Муллер різко скритикував міністра юстиції Шотландії Кенні МакАскілла за його рішення звільнити з в’язниці смертельно хворого лівійця, засудженого за звинуваченням у теракті в американському літаку.

Як мовиться в заяві Муллера, рішення МакАскілла перетворює правосуддя на «посміховисько» і «приносить задоволення терористам у всьому світі».

Влада Шотландії заявляє, що провела широкі консультації і в Великій Британії, і зі Сполученими Штатами, і вважає, що рішення відпустити з гуманних міркувань невиліковно хворого на рак Абдель-Бассета Алі аль-Меґрахі помирати до Лівії правильне.

Аль-Меґрахі був єдиним засудженим у справі про вибух пасажирського літака американської авіакомпанії Pan Amerіcan 1988 року над шотландським містечком Локербі, внаслідок якого в літаку й на землі загинули загалом 270 осіб, головно американців.

Роберт Муллер був у той час одним із керівників розслідування в цій справі.

Абдель-Бассет аль-Меґрахі не визнає своєї вини й твердить, що був засуджений на довічне ув’язнення помилково. У його справі є моменти, які, як іноді вважають, дають підстави сумніватися в справедливості вироку.
XS
SM
MD
LG