Доступність посилання

ТОП новини

Черговий поворот у справі Гонгадзе? Політики – блискучі телеактори? (Огляд преси)


Київ – «Ющенко зірвав парад», у статті під таким заголовком газета «Нова» пише, що через балакучість Президента Віктора Ющенка затримали прохід військ. Пішли намарне місяці підготовки, адже солдати марширували під гул літаків, а глядачі не знали, на кого дивитися.

У неділю, напередодні свята з нагоди Дня незалежності, на шахті імені Кірова в Макіївці сталася трагедія. Як інформує газета «Вечірні вісті», незадовго до цього шахту перевіряли, але газ все-таки вибухнув. Вибух метану позбавив життя вісьмох гірників. Про це докладніше у статті «Аварії на шахтах часто трапляються у вихідні й на свята».

У цьому ж числі «Вечірні вісті» пишуть, що у розслідуванні справи Гонгадзе окреслюється черговий поворот. Поки грає у мовчанку головний підозрюваний – колишній керівник Департаменту зовнішнього спостереження і розвідки МВС України Олексій Пукач, арештований Юрій Нестеров, головний свідок у процесі над бандою «перевертнів у погонах» і один із фігурантів справи. Кілька років тому лідер злочинного угруповання Ігор Гончаров звинувачував його у належності до вбивства Гонгадзе. Чи є зв’язок між цими справами, з’ясовували журналісти «Вечірних вістей» у публікації «Перевертнів» знову підозрюють у вбивстві Гонгадзе».

«Україна втратила ціле покоління політиків, зате виховала блискучих телевізійних акторів», – ці слова Дмитра Видріна газета «Нова» поставила заголовком до інтерв’ю з політологом. У ньому він наголошує, що коли б нинішня Верховна Рада пішла у відставку і позбавила країну від своєї безвідповідальності і пустослів’я, це був би колосальний подарунок для народу. Але депутати настільки вчепилася у владу, що відідрати їх можна лише з кров’ю. Незадоволений політолог і виборцями, які, на його думку, готові лишатися обдуреними будь-якими, найпримітивнішими обіцянками.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG