Доступність посилання

ТОП новини

Голова СБУ: заяви про участь українців у війні в Південній Осетії брехливі


Валентин Наливайченко.
Валентин Наливайченко.
Голова Служби безпеки Валентин Наливайченко називає неправдивими заяви Слідчого комітету при Прокуратурі Росії про нібито участь українських громадян у військовому конфлікті в Південній Осетії у серпні 2008 року.

«Моя принципова позиція полягає в тому, що Україна не була і не є стороною цього конфлікту. Більше того, ми не є агресором у цій ситуації, тому ми не потребуємо ніяких коментарів щодо тих чи інших тверджень слідчого комітету, тим більше, що вони брехливі», – наголосив голова СБУ.

За його словами, Служба безпеки торiк ознайомила громадськiсть, зокрема свiтову, «зi сфабрикованими справами і про спроби наймання наших громадян з тим, щоб їх втягнути на територiю Абхазiї минулого року». Абхазія, як і Південна Осетія, є сепаратистським регіоном Грузії.

Також голова СБУ закликав усi сторони дотримуватися «найголовнiшого принципу – мiжнародного права». «Є мiжнароднi спостерiгачi, i були вiд ООН, ОБСЄ на територiї Грузiї, вони спостерiгали i мають неспростовнi докази... правдивi документи щодо того, що насправдi вiдбулося на територiї Грузії», – нагадав Наливайченко.

Вчора Слідчий комітет при Прокуратурі Росії заявив, що, мовляв, українські військові та 200 членів УНА-УНСО брали участь у військових діях у Південній Осетії в серпні 2008 року.

Представник СКП Росії Володимир Маркін заявив, що в ході розслідування було встановлено, що представники України виступали на грузинському боці, і що Москва «має беззаперечні докази цих фактів».
XS
SM
MD
LG