Доступність посилання

ТОП новини

Несподіваний поворот у справі смерті Майкла Джексона


Нью-Йорк – У Сполучених Штатах оприлюднені попередні результати судового слідства у справі смерті Майкла Джексона, поп-зірки глобальної слави. Поліція дійшла висновку, що організм знаменитого співака, який помер у віці 50 років 2 місяці тому в Лос-Анджелесі, не витримав смертельної дози знеболювальних ліків. Відтак, його лікаря підозрюють у ненавмисному вбивстві.

Висновок слідства ґрунтується на допитах і вивченні документів, знайдених у техаському офісі доктора-кардіолога Конрада Мюррея, одного з численних лікарів знаменитого співака Майкла Джексона. Це його тепер лос-анджелеська поліція і федеральна агенція у справах боротьби з наркотиками підозрюють у ненавмисному вбивстві Джексона.

За словами доктора Мюррея, він упродовж шести тижнів до самої смерті співака впорскував йому по 50 міліграмів пропофолу, потужного знеболювального засобу, щоб Джексон міг заснути. Також він давав Джексонові від безсоння мадазолам і лоразепам, заспокійливі ліки, а також валіум. Все це Джексонові дали 25 червня, після чого він помер.

Лікар каже, що відлучився зі спальні Джексона на пару хвилин, а коли повернувся, той уже не дихав. Мюррей пробував, безуспішно, самотужки оживити Джексона. Швидку допомогу викликали майже за півтори години після серцевого нападу, що експерти вважають абсолютно неприпустимим, причому доктор Мюррей не сказав ані медикам швидкої, ані лікарям, що він впроскував Джесконові пропофол. Між тим, медичний висновок такий, що співак помер від комбінації ліків, які ще поглибили згубну дію пропофолу.

Звинувачення й аргументи лікаря

За словами доктора Джона Домбровскі, директора Вашингтонського центру дослідження болю, «якщо ви на додаток до всіх ліків будете впорскувати пропофол, то ви не просто йдете по тонкому льоду, а ще й підстрибуєте на ньому».

Докторові Мюррею закидають вживання великої дозі пропофола протягом шести тижнів, що є, на думку експертів, чільною причиною передчасної смерті Майкла Джексона. Доктор Мюррей, досвідчений кардіолог, підрядився, за 150 тисяч доларів на місяць, бути персональним лікарем Джексона на період 50 концертів у Лондоні.

За даними слідства, хоча вдома у співака знайшли ампули з пропофолом, «доктор Мюррей ніколи не прописував, не купував і не посідав жодних запасів цих ліків. Тим не менше, він впорскував пропофол». Мюррей аргументував тим, що Джексон буцімто сам купував пропофол з численних джерел, у тому числі через якихось лікарів у Німеччині. Але в Сполучених Штатах подібна практика – давати хворому сильнодіючі препарати без рецепту – вважається кримінальним злочином.

(Нью-Йорк – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG