Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: резиденція Януковича повертається в державну власність


Кабінет Міністрів вирішив повернути в державну власність резиденцію «Межигір’я» в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київщини. Про це повідомила прем’єр Юлія Тимошенко

«Сьогоднi ми ухвалили алгоритм i рiшення, щоб повернути в державну власнiсть приватну резиденцiю Януковича», – сказала Тимошенко.

Крім того, за її словами, в державну власнiсть повернуть і примiщення НАК «Надра України» в Києві.

Прем’єр додала, що з Генеральною прокуратурою досягнуто домовленостi, що вона зробить вiдповiдне розпорядження, i «вже протягом сьогоднiшнього дня державним підприємствам можна буде вселятися в цi будівлі».

Минулого тижня на екстреному засіданні Кабінету Міністрів Тимошенко заявила, що під час прем’єрства Віктора Януковича у власність його оточення через компанію НАК «Надра України» були передані дві будівлі в центрі Києва, а також урядова резиденція «Межигір’я», яка згодом, за словами прем’єра, стала особистою власністю лідера регіоналів.

На тому ж засіданні Тимошенко доручила Мінюсту відновити судовий процес з повернення урядової резиденції «Межигір’я» у державну власність.

Янукович раніше заявляв, що тимчасово орендує цю резиденцію, а інформацію про незаконну приватизацію він називав недостовірною.
XS
SM
MD
LG