Доступність посилання

ТОП новини

Новий податковий тиск уряду на підприємців, нові повноваження ДАІ, небезпечна шкільна форма (огляд преси)


Київ – Уряд в обхід закону, через власні підзаконні механізми збільшує податковий тиск на підприємців, стверджує газета «День». Своїми нововведеннями урядовці не лише порушують свою обіцянку бізнесові про мораторій на нові податки й перевірки, а й б’ють по тих суб’єктах підприємництва, які ще спроможні мобілізувати власні ресурси для боротьби з економічною кризою. А ще Кабмін створює нові бюрократичні структури, зазначає далі видання. Зокрема, у всіх міністерствах та відомствах хочуть створити спеціальні антикорупційні відділи, які, по суті, вже наявні у правоохоронних органах. Докладніше про це розповідається у статті «Прес для бізнесу. Корупція для чиновників».

Напередодні офіційного старту президентської виборчої кампанії в Україні активізувались різноманітні соціологічні центри. Численні опитування служб, котрі досліджують електоральні симпатії українців, дають часом неоднозначні результати. Але, оцінюючи шанси першої п’ятірки претендентів на найвищу державну посаду, соціологи одностайні: за кількістю набраних голосів у другий тур можуть вийти Віктор Янукович і Юлія Тимошенко. Такої ж думки дотримується і перший президент сучасної незалежної України Леонід Кравчук. Докладніше з його прогнозами газета «Факти» знайомить у рубриці «Поживемо – побачимо».

Державтоінспекція ввела нові правила дорожнього руху. Тепер машину можуть відправити на штрафмайданчик до погашення боргу. Як інформують «Ізвестія» в Україні», так каратимуть лише тих водіїв, які часто і серйозно порушують правила. Юристи радять оскаржувати такі дії ДАІ. Заголовок статті – «Дамоклів жезл».

З усіх українських олігархів Ігор Коломойський краще від інших підготувався до кризи. За кілька місяців до обвалу ринку група «Приват» успішно продала майже всі свої металургійні комбінати і зустріла кризу з чималою сумою вільних ресурсів. Більше про його статки і політичні уподобання підприємець розповідає і інтерв’ю інтернет-виданню «Українська правда», яке передруковує газета «Нова».

У цьому ж числі журналісти газети «Нова» розповідають про рейд для перевірки шкільних товарів, під час якого з’ясували, що магазини торгують контрабандним одягом і взуттям, небезпечними для здоров’я дітей. Стаття називається «Форма може виявитися із «сюрпризом».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG