Доступність посилання

ТОП новини

Парламент очолює політичну корупцію? Нацбанк хоче залізти в кишеню вкладників? (Огляд преси)


Київ – «Найбільша проблема в Україні – політична корупція. І очолює її парламент. Адже Верховна Рада сформована кланами. Кланами, які сформували партії. Точніше кажучи, так звані партії, оскільки це не партії, це залежність від одного лідера до п’ятьох олігархів». Про це в газеті «День» стверджує екс-спікер Арсеній Яценюк. Саме тому, на його думку, перше, з чого потрібно починати боротьбу з корупцією, – це формувати національну політичну свідомість українців. Тоді вони не керуватимуться принципом «моя хата з краю» і обиратимуть гідну еліту.

Українці, котрі ще не втратили довіру до банків і досі зберігають свої заощадження у фінустановах, а не вдома під матрацами, починають панікувати. Причина, як стверджує газета «Нова», – проект постанови Нацбанку, згідно з яким уже з листопада вкладників можуть позбавити права достроково забирати свої вклади. Хоча такі заходи, за словами юристів, суперечать статтям Цивільного кодексу. Більш того, Нацбанк має намір зобов’язати банки виплачувати відсотки з валютних депозитів у гривні. Докладніше про наміри головної фінустанови країни розповідається в статті «Нацбанк поліз у кишеню вкладників».

В Україні впродовж двох місяців діє закон про заборону грального бізнесу, проте, як стверджує газета «Вечірній Київ», далеко не всі власники казино поспішають відмовлятися від прибуткової справи. Так, разом із тими, хто встиг швидко перетворити свої заклади на кафе чи ресторани, лишилися й такі, хто хутко знайшов шляхи обходу заборони. Скажімо, у Києві зали гральних автоматів маскують під комп’ютерні клуби. Докладніше про це розповідається у статті «Однорукі бандити» підключилися до Мережі».

В Одесі районний суд виправдав сина депутата одеської облради 18-літнього Фелікса Петросяна, який протаранив своїм джипом 11 машин, внаслідок чого загинула людина і кілька були травмовані. Згадавши інші тяжкі ДТП, які сталися через безпечність дітей заможних і впливових батьків, газета «Факти» пише, що нині «мажори» лишаються невразливими: від усіх неприємностей їх захищає авторитет, влада, гроші і зв’язки батьків.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG