Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко: силового сценарію в Криму не буде


Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виключає можливість силового сценарію в Криму як наслідок напруженості українсько-російських відносин.

«Ну які підстави? Поїдьте в Крим, подивіться. Там проходять російські фестивалі, українські проходять... Я думаю, що це неправдиві прогнози [низки експертів]», – сказав Наливайченко.

За словами голови СБУ, Крим як був, так і залишається частиною України, а ті, хто діють відповідно до законодавства, продовжують нормальну роботу на цій території.

Раніше цього місяця президент Росії Дмитро Медведєв у своєму відкритому зверненні констатував погіршення російсько-українських відносин під час перебування Віктора Ющенка на посаді Президента України, розкритикував Україну за начебто поставку зброї Грузії та звинуватив українську владу в протидії розвитку бізнесу російських компаній в Україні.

Медведєв також вніс у Державну Думу Росії законопроект про порядок використання збройних сил Росії за межами країни. Відповідно до проекту, підставами для такого використання, зокрема, можуть стати відбиття нападу на збройні сили Росії або інші війська, дислоковані за межами Росії, захист громадян Росії за кордоном.
XS
SM
MD
LG