Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Україна і Росія усунули всi газовi проблеми


Україна та Росiя остаточно вийшли на шлях вирiшення газових проблем, заявляє український прем’єр Юлiя Тимошенко.

«На мiй погляд, уже можна говорити про те, що ми прибрали всi газовi проблеми, принаймнi, перебуваємо вже на надiйному шляху до того, щоб не мати проблем на цю тему», – заявила Тимошенко на двостороннiй зустрiчi російським колегою Володимиром Путiним у Гданську.

Як повідомила прем’єр, наступна її зустріч з Путіним вiдбудеться в жовтнi, можливо, в Харкові.

«Дуже важливо, що наступна наша зустрiч, яка вiдбудеться в жовтнi, – так, як ми i планували (в рамках комiтету з економiчної спiвпрацi росiйсько-української мiжурядової комiсiї). Я запрошую вас, думаю, що ми зможемо зробити вже значнi кроки вперед i в авiабудуваннi, i в рештi галузей енергетики, крiм (галузi) забезпечення газом», – заявила Тимошенко.

Зі свого боку, Путін наголосив, що ситуацiя залишається непростою як в українськiй, так i в росiйськiй економiках.

«Ми залишаємося найбiльшими партнерами, нам завжди є про що поговорити: традицiйно концентрується увага на енергетицi, але окрiм цього є й iншi сфери нашої взаємодiї – ми в телефоннiй розмовi говорили про серйознi можливостi у сферi авiацiї, лiтакобудування, та й щодо iнших проблем чимало питань, якi потребують нашої постiйної уваги», – заявив Путiн.

Тимошенко сьогодні перебуває в Польщі, де у Гданську бере участь у міжнародних заходах, присвячених 70-річчю початку Другої Світової війни. На зустріч запрошені керівники багатьох європейських країн.
XS
SM
MD
LG