Доступність посилання

ТОП новини

Блокування трибуни Верховної Ради. Зміни на продуктовому ринку? (Огляд преси)


Київ – На відкритті п’ятої сесії Верховної Ради депутати відзначилися строгим одягом, зривом голосування і традиційним блокуванням трибуни. Свою роботу політики називають звичайною метушнею. А політологи прогнозують, що вона затягнеться до президентських виборів. Докладніше парламентське сьогодення аналізують «Ізвєстія» в Україні» у статті «Рада відпочинку».

Сьогодні гривня відзначає своє 13-ліття. І хоча у порівняні з іншими світовими валютами її річниця не така вже й значна, однак певні підсумки її існування робити вже можна, зазначає газета «День». У статті «Труднощі зростання, або Гривня як дзеркало української політики» видання розповідає, як відбувалося становлення української національної валюти та які уроки з набутого досвіду потрібно засвоїти.

Незабаром на вітчизняному продуктовому ринку можуть відбутися серйозні зміни. З 1 січня можуть заборонити продавати на ринках домашні сало, м'ясо, молоко, сир і сметану. На думку експертів, якщо нові санітарні норми, передбачені законом, наберуть чинності найближчим часом, в країні виникне такий дефіцит м'ясо-молочної продукції, що навіть імпорт не виправить ситуацію. Про те, як виживатимуть жителі сіл, що вирощують худобу і торгують молоком, з’ясовувала газета «Факти».

Чому одна й та сама продукція для аграріїв збиткова, а для декого – надприбуткова? Відповідь проста, стверджує газета «Голос України». Просто деякі сільгосппідприємства-посередники навчилися дуже спритно штучно завищувати витрати, доводячи їх до рівня доходів. У результаті – успішне підприємство видається збитковим, а такому дозволено й ціну на продукцію підняти. Про це докладніше в статті «Ціни в городі не ростуть».

Капітальний ремонт «Мистецького арсеналу», одного з найамбіційніших проектів нинішньої влади, неабияк розчарував кореспондента газети «Вечірній Київ». Журналіст переконаний, що зараз «Арсеналом» керують люди, далекі від культурного менеджменту. Відтак уже незабаром він може перетворитися на другий «Український дім», з його салонними виставками та тусовками олігархів.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG