Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Лівія планують спільно будувати малогабаритні літаки


Україна і Лівія планують спільно будувати малогабаритні літаки для африканських країн.

Можливість такої співпраці сьогодні обговорили в ході зустрічі української делегації керівників підприємств авіапрому на чолі з Прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко з представниками лівійського інвестиційного фонду і керівниками авіаційної галузі Лівії.

За словами голови правління державного авіабудівного концерну «Антонов» Дмитра Ківи, модель літака, яка може бути запропонована Лівії для спільного будівництва, в Україні вже є. «Це літак маленький, типу Ан-38. Він може експлуатуватися на грунтових аеродромах у складних умовах африканського регіону. Такі літаки у нас є», – сказав Ківа.

Він підкреслив, що сьогодні була досягнута домовленість про те, що експерти з обох боків детального проаналізують це питання, найближчим часом буде підписаний меморандум про співпрацю, в якому, зокрема, будуть передбачені заходи з реалізації цього проекту.

«У найближчі два дні має бути цей меморандум підписаний», – додав Ківа.

Він підкреслив, що Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко наполягає на тому, щоб співпраця між Україною і Лівією в області авіабудування розвивалася якомога активніше.
XS
SM
MD
LG